Vänsterpartiet och Miljöpartiet

Vänsterpartiets                                      

Vänsterpartiet kämpar för rättvisa och fred. De vill ha ett bättre Sverige, uppbyggt på en feministisk och socialistisk grund. Vänsterpartiet grundades 1917 som Sveriges Socialdemokratiska Vänsterparti. Det har hänt mycket på vägen, men vänstern kämpar fortfarande vidare för att alla människor ska ha ett så bra liv som möjligt och att samhällets ska användas på ett så bra sett och av så många som möjligt. De fyra första åren fanns det ingen partiordförande, men det fanns en partisekreterare, det var Fredrik Ström. Vänsterpartiets bästa valresultat någonsin var 1998, då fick de 12,0% av de svenska rösterna. Deras sämsta valresultat någonsin var 1991 då fick de 4,5% av rösterna.

De fem viktigaste frågorna för v-sympatisörerna är:

  1. Sjukvården
    2. Skolan
    3. Sysselsättningen
    4. Äldreomsorgen
    5. Miljön

Miljöpartiet

Miljöpartiet tar klimatutredningen på största allvar. De står upp för det gröna men vi behöver en regering som tar hand om det.

Om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka så accepterar de inte att du kommer utanför vårt  trygghetssystem så därför står  de upp för din försäkring när det behövs.

Jobben är viktigast för oss på grund av ekonomin och ett fungerande samhälle. För oss är det ett sätt för oss i framtiden att skaffa jobb.

Mellan 1992-1999 så var Marianne Samuelsson och Birger Schlaug miljöpartiets språkrör. Mellan 2000-2002 så var Matz Hammarström och Lotta N Hedström miljöpartiets språkrör. 2002 och framåt så är Maria Wetterstrand och Peter Eriksson miljöpartiets språkrör. Miljöpartiets bästa valresultat för riksdagen var 5,53% 1988 och det sämsta var 1,50% 1985. Miljöpartiets bästa valresultat för EU-Parlamentet var 11,02% 2009 och sämsta var 5,96% 2004.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0